×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William positief over EU-lidmaatschap

  Tijdens bezoek aan ministerie van Buitenlandse Zaken

  Prins William positief over EU-lidmaatschap

  De Britse prins William heeft zich dinsdag in bedekte termen voor lidmaatschap van de Europese Unie uitgesproken. Hij zei onder meer dat "onze vaardigheid om ons in gezamenlijke actie te verenigen met andere naties essentieel is in de steeds meer turbulente wereld. Dit is de grondslag van onze veiligheid en welvaart (..)''.


  De prins is de tweede in de lijn van troonsopvolging. Hij sprak diplomaten in opleiding toe op het ministerie van Buitenlandse Zaken en zei dat 'we' ingesloten door de zee, al eeuwen open en naar buiten toe gericht hebben onderzocht wat voorbij de horizon is. Deze missie en deze nieuwsgierigheid is volgens mij wat ons stuwt in onze economie, onze cultuur, ons onderwijs, in onze strijdkrachten en onze diplomatie''.

  Premier David Cameron onderhandelt deze week met de EU over andere voorwaarden voor het Britse lidmaatschap. Hij doet dat om de achterdochtige kiezers straks in een referendum over de EU 'ja' te laten stemmen. Williams grootmoeder, koningin Elizabeth II, zei vorig jaar op bezoek in Duitsland dat 'verdeeldheid in Europa gevaarlijk is'.

  16 februari 2016 - 16:36