×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William onderbreekt vakantie voor herdenking in Frankrijk

  Prins William onderbreekt vakantie voor herdenking in Frankrijk

  Prins William heeft zijn vakantie even onderbroken voor een bezoek aan Amiens. In het Franse plaatsje woonde hij samen met 2000 andere genodigden de herdenking van de slag om Amiens bij, woensdag precies 100 jaar geleden.


  Bij de kathedraal van Amiens waar de dienst werd gehouden, ontmoette William de Britse premier Theresa May. Daarna gaf hij een speech en sprak hij met familieleden van soldaten die vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. William zei verheugd te zijn "deze belangrijke dag mee te mogen maken in de stad die zich een eeuw geleden in het hart van het conflict bevond". "Voor duizenden militairen werd het een thuis ver weg van huis."

  De Slag bij Amiens op 8 augustus 1918 was het begin van het Honderd Dagenoffensief. Dat leidde in november 1918 uiteindelijk tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. William roemde de manier waarop verschillende landen in Amiens samenwerkten. "Amiens staat symbool voor de samenwerking die essentieel was voor de overwinning."

  William sloot zijn bezoek af met het leggen van bloemen in de kapel van de kathedraal.

  8 augustus 2018 - 18:33