×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William legde krans voor gesneuvelde vrienden

  Handgeschreven boodschap bij krans

  Prins William legde krans voor gesneuvelde vrienden

  Prins William legde zondag een krans tijdens Remembrance Day, de nationale herdenking van de gesneuvelden tijdens gewapende conflicten. De Britse prins had een handgeschreven, persoonlijke boodschap opgesteld die bij de krans hoorde.


  De tekst die William had geschreven, luidde: “Voor Jo, Lex en alle mensen die de ultieme opoffering hebben gebracht voor ons land”. Hij ondertekende het papier met 'Wills'. De prins doelde met zijn boodschap op majoor Alexis Roberts en luitenant Joanna Dyer. Die sneuvelden tijdens gevechten in Irak en Afghanistan en kenden de prins via hun werk voor het leger.

  Volgens Daily Mail beschouwde de prins de twee militairen als vrienden. De krans die hij voor hen en alle andere slachtoffers legde, bestaat uit klaprozen. Die zijn in Engeland het symbool van hoop. Ze verwijzen naar een gedicht dat stelt dat er ondanks de oorlogen altijd klaprozen zullen bloeien op de slagvelden.

  11 november 2013 - 11:03