×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William herdenkt Slag bij Passendale

  Prins William herdenkt Slag bij Passendale

  Prins William gaat op 12 oktober naar de nationale Nieuw-Zeelandse herdenkingsplechtigheid voor de Slag bij Passendale. De hertog van Cambrigde vertegenwoordigt er koningin Elizabeth, maakte Kensington Palace maandag bekend.


  De nationale Nieuw-Zeelandse herdenkingsplechtigheid vindt volgende week donderdag plaats om 11.00 uur op Tyne Cot Cemetery in België. Tyne Cot Cemetery is de grootste militaire begraafplaats ter wereld en omvat 520 Nieuw-Zeelandse graven. Daarnaast zijn er ook heel wat Nieuw-Zeelandse militairen, die geen gekend graf hebben, vermeld op de New Zealand Memorial to the Missing.

  De bloedige strijd om Passendale, een dorp vlakbij Ieper in de provincie West-Vlaanderen, duurde van 31 juli tot 10 november 1917. Er sneuvelden meer dan honderdduizend Britse en Duitse militairen. Afgelopen zomer werd de slag ook herdacht op de oorlogsbegraafplaats in Zonnebeke, in het bijzijn van de Britse prins Charles, prins William en zijn vrouw Catherine en de Britse premier Theresa May.

  In augustus volgde een Schotse herdenking en op 26 september was een grootse Australische ceremonie waar prinses Astrid bij was. Vrijdag 6 oktober is een Duitse herdenking in Menen. Op 12 oktober is dus de Nieuw-Zeelandse plechtigheid en op 10 november een Canadese, want het waren de Canadezen die Passendale, of wat er van overbleef, uiteindelijk konden innemen.

  3 oktober 2017 - 10:07