×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William deelt sportprijs uit

  Prins William deelt sportprijs uit

  Prins William heeft zondagavond zijn opwachting gemaakt tijdens het sportgala van de BBC in Birmingham. Tijdens de ceremonie mocht de Britse prins een oeuvreprijs overhandigen aan de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps.


  'Het is voor mij een enorme eer om hier te zijn na een memorabel sportjaar', zei William tijdens zijn speech alvorens hij het bijbehorende beeldje aan Phelps gaf. 'Jij bent een van de grootste sportieve iconen die de wereld ooit heeft gehad. Jouw 23 gouden Olympische medailles, laat staan al die andere kleuren, vallen in de categorie bovenmenselijke sportgeschiedenis.'

  William kondigde ook de winnaar van de Britse sportman van het jaar aan. Tennisser Andy Murray ging voor de derde keer met de titel aan de haal. Hij kon echter niet bij de uitreiking zijn.

  Tijdens de ceremonie vermaakte de prins zich uitstekend naast de Britse atlete Jessica Ennis-Hill. Zo haakte hij enthousiast aan toen de hele zaal de IJslandse Vikingkreet deed, naar voorbeeld van de IJslandse voetbalsupporters op het EK voetbal.

  19 december 2016 - 09:52