×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William bouwt toren met spekjes en rietjes

  Prins William bouwt toren met spekjes en rietjes

  Prins William heeft zich woensdag van zijn creatieve kant laten zien. De Britse prins bezocht een lagere school in Wales om het naar hem vernoemde awardprogramma te lanceren. William nam op de Llanfoist Fawr Primary School deel aan een aantal activiteiten die in het kader van de Prince William Award worden georganiseerd.


  Prins William, die werd opgewacht door enkele tientallen kinderen met Wales-vlaggetjes, moest eerst zijn bouwkunsten laten zien. Met spekjes en rietjes moest hij met een groep leerlingen een toren bouwen. Vervolgens kreeg William een lesje teamwork. Middels een balspel leerden de kinderen welke invloed een individu op een groep kan hebben. Tot slot moest de prins laten zien hoe het met zijn kampeerskills is gesteld. Geblinddoekt moet hij een tent opzetten, op aanwijzing van een aantal scholieren.

  De activiteiten maken deel uit van de Prince William Award, een initiatief van Skill Force UK. Die organisatie, waarvan William sinds 2009 beschermheer is, wil de kennis en kunde van veteranen gebruiken om de levens van jongeren positief te beïnvloeden. Het doel van het lesprogramma met Williams naam is het ontwikkelen van het karakter van kinderen, hun zelfvertrouwen en veerkracht.

  Tweehonderd scholen, waaronder de Llanfoist Fawr Primary School, namen deel aan een pilot van Wiliams programma. De Prince William Award moet nu uitgerold worden in het hele Verenigd Koninkrijk.

  1 maart 2017 - 16:17