×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William bezoekt Verboden Stad

  Hertog van Cambridge vier dagen in China

  Prins William bezoekt Verboden Stad

  Prins William begon zijn bezoek aan China maandag in Peking. Op foto's die correspondenten van onder meer BBC en Telegraph via Twitter deelden is te zien hoe de prins een rondleiding kreeg in de Verboden Stad, het oude bestuurlijke centrum van de Chinese Ming- en Qing-dynastie.


  De attractie, die normaal gesproken vol toeristen is, was voor de gelegenheid afgesloten zodat William in alle rust kon rondkijken. Eerder die dag begon de prins zijn vierdaagse bezoek aan China met een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping.

  Tsunami

  Zondag sloot William een vierdaags bezoek aan Japan af. Hij sprak op de laatste dag van zijn bezoek met overlevenden van de tsunami van 2011. De prins herinnert zich nog precies waar hij was toen hij de beelden van de tsunami onder ogen kreeg. "Het blijft je altijd bij. Je weet waar je was", zei hij.

  De hertog van Cambridge luisterde naar de hartverscheurende verhalen van de mensen die de tsunami aan de noordoostkust van Japan, die duizenden levens kostte, meemaakten. "Het moet ongelofelijk beangstigend voor jullie zijn geweest", zei William volgens de BBC tegen een gepensioneerd journalist van het dagblad van de getroffen stad Ishinomaki. "Het ligt nog altijd vers in mijn geheugen", antwoordde Hiroyuki Takeuchi.

  De prins ontmoette Takeuchi in een speciaal opgezet museum om de ramp vast te leggen. Hier hangen ook de handgeschreven kranten die na de tsunami verschenen. "De krant was getroffen, maar op miraculeuze wijze vonden we nog droog printpapier. We schreven het nieuws met de hand. Slechts zes stuks per dag, die we in evacuatiecentra aan de muur hingen. Zolang we pen en papier hadden, konden we het nieuws verspreiden. Dat was onze plicht als krant."

  Drie kinderen

  William sprak tevens met mensen die familieleden kwijtraakten bij de ramp. Onder hen Shinichi en Ryoko Endo, die hun drie kinderen verloren.

  2 maart 2015 - 09:41