×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William beschermheer daklozenorganisatie ‘The Passage’

  Na eerder bezoek met o.a. prinses Diana

  Prins William beschermheer daklozenorganisatie ‘The Passage’

  Prins William, de hertog van Cambridge, is beschermheer van de daklozenorganisatie The Passage geworden. The Passage zet zich al jaren in voor daklozen in het Verenigd Koninkrijk. Sinds de oprichting in 1980 heeft The Passage 130.000 mensen geholpen met opvang, preventieprojecten en huisvesting.

  William bezocht The Passage voor het eerst als kind in 1993 met zijn moeder Diana en heeft de afgelopen 25 jaar aan verschillende locaties een bezoek gebracht.

  De bezoeken die ik als kind aan deze plek heb afgelegd, hebben een diepe en blijvende indruk op mij achtergelaten – over hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat iedereen in onze samenleving, vooral de armsten, met respect, waardigheid en vriendelijkheid wordt behandeld en de kans krijgt om zijn potentieel in het leven te ontplooien.”

  De hertog is al lang voorstander van organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van dakloosheid en is sinds 2005 ook de beschermheer van Centrepoint, dat zich inzet voor dakloze jongeren.

  Mick Clarke, directeur van The Passage: “Tijdens zijn bezoeken is het heel duidelijk geweest dat hij zich grote zorgen maakt om de daklozen. Het is een enorme eer dat hij onze Royal Patron wil worden.”

  13 februari 2019 - 13:46