×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip wil geen staatsbegrafenis

  Prins Philip wil geen staatsbegrafenis

  Als prins Philip komt te overlijden, dan wil hij ‘niet dat gedoe met een volledige staatsbegrafenis’. Dat vertelde de 92-jarige hertog van Edinburgh aan zijn medewerkers. De prins wil niet opgebaard worden in de hal van het Palace of Westminster aan de oever van de Theems in Londen. Zijn voorkeur gaat uit naar St James’s Palace, waar eerder prinses Diana lag na haar dood in 1997. De wens van de prins om geen staatsbegrafenis te krijgen met alles erop en eraan, komt volgens Daily Mail waarschijnlijk als een opluchting voor het personeel van het Westminster-paleis. Zij worden momenteel permanent op de hoogte gehouden van een mogelijke uitvaart en moeten de hal binnen zes uur tijd kunnen ontruimen, voor als er een sterfgeval is in de koninklijke familie. De laatste keer dat een royal in Groot-Brittannië een staatsbegrafenis kreeg was in 2002, toen de koningin-moeder overleed. Zeker 200.000 mensen kwamen toen afscheid nemen in de hal van Westminster.


  10 november 2013 - 16:56