×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip viert 97ste verjaardag

  Prins Philip viert 97ste verjaardag

  Prins Philip viert vandaag zijn 97ste verjaardag. Het is zijn eerste verjaardag als pensionado. Vorige zomer besloot Elizabeth's echtgenoot zich terug te trekken uit het openbare leven.


  Dat betekent echter niet dat de prins zich helemaal nooit meer laat zien. Hij blijft Elizabeth ondersteunen en vergezelt haar nog af en toe. Maar zaterdag stond hij zijn vrouw niet bij tijdens Trooping the Colour, de militaire parade waarmee Elizabeths verjaardag elk jaar in juni officieel wordt gevierd.

  Bij bijzondere familieaangelegenheden is Philip ook nog van de partij. Zo zat hij vorige maand naast zijn vrouw in St George’s Chapel voor het huwelijk van kleinzoon prins Harry.

  Vastberaden

  Het was spannend of Philips gezondheid het bijwonen van Harry’s huwelijk toe zou staan. De hoogbejaarde prins werd begin april geopereerd aan zijn heup en moest wekenlang revalideren. Naar verluidt was Philip vastberaden de bruiloft bij te wonen en werkte hij op Windsor Castle hard aan zijn herstel.

  Philip is de laatste tijd vaker genoodzaakt naar het ziekenhuis te gaan. Zo werd hij vorig jaar juni uit voorzorg opgenomen vanwege een infectie. Sinds hij in augustus 2012 in het ziekenhuis belandde met hartproblemen deed Philip het al rustiger aan.

  10 juni 2018 - 12:37