×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip verschenen bij officiële gelegenheid

  Prins Philip verschenen bij officiële gelegenheid

  Een maand na zijn pensioen is de Britse prins Philip weer verschenen bij een officiële gelegenheid. Hij vergezelde dit keer zijn vrouw koningin Elizabeth bij de opening van de Queensferry Bridge, een nieuwe brug tussen Edinburgh en Fife in Schotland.


  De 96-jarige Philip verrichtte op 2 augustus zijn laatste solo-werkzaamheden nadat in mei bekend werd dat hij een stap terug zou doen. Het paleis meldde toen al wel dat de hertog van Edinburgh zijn vrouw af en toe zou vergezellen. Dat deed hij maandag voor het eerst.

  Philip liet de officiële taken dan ook aan Elizabeth over. Zij knipte onder gejuich van het aanwezige publiek, voornamelijk schoolkinderen, het lint door en opende daarmee de ruim 2,7 kilometer lange brug. De Queensferry Bridge vervangt de Forth Road Bridge, de brug waarvan de koningin exact 53 jaar geleden ook al het lint mocht doorknippen.

  Elizabeth en Philip lieten zich niet uit over de komst van een nieuw achterkleinkind. De ceremonie vond een paar uur na de bekendmaking van de derde zwangerschap van Catherine, de vrouw van prins William, plaats.

  5 september 2017 - 07:30