×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip krijgt Australische onderscheiding

  Man van koningin Elizabeth is Ridder in de Orde van Australië

  Prins Philip krijgt Australische onderscheiding

  De Britse prins Philip is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Australië. De man van koningin Elizabeth kreeg de hoogste onderscheiding van het land als 'eerbetoon aan een buitengewoon dienstbaar leven'.


  De Australische premier Tony Abbott ridderde Philip op de nationale feestdag Australia Day, de dag waarop gevierd wordt dat in 1788 de Britse Eerste Vloot Sydney bereikte. Maar de benoeming was niet zonder enige controverse.

  De republikeinen, die de banden met Groot-Brittannië willen verbreken en een Australische president willen benoemen, noemden het ridderen van Philip een stap terug. Dat meldt persbureau Reuters.

  Abbott wilde niets weten van de kritiek en staat nog steeds achter zijn besluit om de 93-jarige prins Philip te benoemen tot Ridder, omdat 'de monarchie altijd een belangrijk onderdeel is geweest van het Australische leven sinds 1788'.

  26 januari 2015 - 09:50