×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volle agenda voor prins Philip

  Prins (bijna 95) weer aan beterende hand

  Volle agenda voor prins Philip

  Prins Philip mag van zijn dokter weer aan de slag. Hij bracht de afgelopen dagen door met koningin Elizabeth op Balmoral in Schotland en moest een afspraak afzeggen op doktersadvies. Wat er aan de hand was, blijft een raadsel.


  Philip zou dinsdag vanuit Aberdeen naar de Orkney-eilanden zijn gevlogen voor het bijwonen van de herdenking van de slag bij Jutland, maar moest op doktersadvies de reis afzeggen. Samen met de koningin en haar onafscheidelijke corgi's en dorgi's vloog Philip 's avonds terug naar Engeland. Volgens het paleis is hij fit genoeg om donderdag in Buckingham Palace zijn afspraken na te komen.

  Dit weekeinde worden koningin en prins Philip verwacht bij de Epsom Derby, de enige grote paardenrace die Elizabeth als racepaardeneigenaar nog nooit heeft gewonnen. Ter gelegenheid van haar 90e verjaardag heeft ze ja gezegd op het verzoek of ze de hoofdprijs wil uitreiken.

  Verjaardag

  Eind volgende week wacht het hoogbejaarde echtpaar een overvolle agenda. Op Philips 95e verjaardag, vrijdag 10 juni, is er een dankdienst in St Paul's in Londen ter ere van de eerdere verjaardag van Elizabeth in april.

  Daags daarna is de officiële viering van die mijlpaal met Trooping the Colour en op zondag is er een massale publieke lunch op de Mall voor Buckingham Palace met deelname van alle instellingen waarvan de Queen 'patron' oftewel beschermvrouw is.

  Daarmee is de koek nog niet op. Op 13 juni is de jaarlijkse bijeenkomst van de leden van de Orde van de Kousenband, en daarna beginnen de paardenraces van Ascot waar de koningin en prins Philip dagelijks te gast zijn.

  1 juni 2016 - 14:43