×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip betrokken bij aanrijding

  De bestuurder was licht gewond

  Prins Philip betrokken bij aanrijding

  Prins Philip (97) was volgens Britse mediaberichten donderdag ernstig geschrokken uit zijn Land Rover gehaald nadat hij betrokken was bij een aanrijding bij het koninklijke landgoed Sandringham. De wagen was gekanteld aan de kant waar de prins zat, en de politie liet Philip een blaasproef doen. Hij had niet gedronken. De bestuurder van de andere auto is licht gewond.


  Vraag is echter of zijn echtgenote koningin Elizabeth (92) niet nog meer overstuur is. Hij is tenslotte al ruim 71 (!) jaar haar onverschrokken steun en toeverlaat en haar belangrijkste criticus. Als hij vindt dat ze haar mond moet houden, dan zegt Philip dat ook gewoon. Hardop. Met het klimmen der jaren is het Philip die de meeste sporen van ouderdom en slijtage heeft vertoond, Hij is natuurlijk ook vijf jaar ouder dan de Queen. De afgelopen jaren verbleef hij een aantal keren in het ziekenhuis. Reden voor de media om hun necrologieën van de hertog van Edinburgh – zijn officiële titel – af te stoffen, maar Philip krabbelde steeds weer op. Wel besloot hij in 2017 om een punt te zetten achter zijn publieke activiteiten en met pensioen te gaan. Prins Charles nam bij een aantal gelegenheden zijn plaats naast de koningin in, zoals bij het voorlezen van de troonrede en het verwelkomen van gasten bij staatsbezoeken. Philip liet zich vorige maand op kerstmis ook niet zien bij de kerkgang van de Windsors. Hij was niet ziek, zo verzekerde het paleis, maar hij kennelijk had geen zin om in de kerkbankjes te zitten. Philip werd rond Windsor Castle en Sandringham regelmatig gespot achter het stuur van zijn auto. Ook de koningin rijdt af en toe zelf, al is dat meestal alleen op haar uitgestrekte landgoederen en niet in het drukke Londense verkeer. De komende dagen zal zeker de vraag worden gesteld of de hertog moet blijven rijden, ongeacht wie donderdag schuld had aan het ongeluk.

  18 januari 2019 - 08:41