×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Michael doet mee aan historische optocht

  Neef Britse koningin bij herdenking WOI

  Prins Michael doet mee aan historische optocht

  Het moet voor prins Michael van Kent, een neef van koningin Elizabeth, en zijn vrouw een teleurstelling zijn geweest dat de vorstin hem niet heeft gevraagd om maandag deel te nemen aan een van de vele officiële herdenkingen van het begin van de Eerste Wereldoorlog, precies een eeuw geleden. Hij heeft daarom zelf maar een taak bedacht: deelname aan een optocht van historische auto’s in Londen, de Great War Centenary Parade.


  De ambitieuze prins Michael komt niet voor op de lange lijst waarop Buckingham Palace eerder deze maand bekendmaakte waar koningin Elizabeth en twaalf familieleden maandag het begin van de oorlog herdenken. Michaels oudere broer, de hertog van Kent, mag in Londen een openluchtfototentoonstelling openen en neef de hertog van Gloucester is gevraagd met zijn vrouw naar Cardiff te gaan voor een herdenkingsdienst.

  Van het eiland Wight tot aan Noord-Ierland en België is de familie ingeschakeld, maar voor prins Michael bleef kennelijk geen landsdeel meer over. Vandaar dat de prins en zijn echtgenote Marie Christine hebben besloten mee te rijden in de historische optocht die onder meer van het militair ziekenhuis Royal Hospital Chelsea naar het parlement, het oorlogsmonument en het oorlogsmuseum voert. Aan de tocht wordt deelgenomen door veteranen en vertegenwoordigers uit de West-Vlaamse steden die in de Eerste Wereldoorlog in de vuurlinie lagen.

  4 augustus 2014 - 17:39