×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry zet zich in voor rode eekhoorns

  Britse prins maakt boswandeling

  Prins Harry zet zich in voor rode eekhoorns

  Prins Harry heeft de bossen rondom Haydon Bridge bezocht in het graafschap Northumberland, waar een natuurreservaat is ingericht voor rode eekhoorns. De prins zet zich in voor de beschermde diersoort, maar heeft tijdens zijn wandeltocht geen enkel eekhoorntje kunnen zien, aldus Cronicle Live.


  De Britse prins bracht een bezoek aan de liefdadigheidsinstelling Northumberland Wildlife Trust's Red Squirrels Northern England (RSNE). Harry werd door de bossen begeleid door Conrad Dickinson, beschermheer van het goede doel en tevens oude bekende van de prins, en boswachters van het natuurgebied. De rangers vertelden de prins over de bescherming van de rode eekhoorns en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap. Harry beloofde op zijn beurt een brief naar de hertog van Northumberland te schrijven, in de hoop dat landeigenaren in de omgeving meer hulp verlenen aan de organisatie.

  Tijdens hun boswandeling kwamen de prins en zijn metgezellen geen rode eekhoorns tegen. "Helaas hebben we de diertjes niet gezien, maar het was absoluut fantastisch dat prins Harry de tijd nam hiernaartoe te komen", vertelt Dickinson. "Prins Harry zei dat de rode eekhoorn een icoon van Groot-Brittannië is, net als het roodborstje. Het is heel belangrijk dat ze overleven zodat de komende generaties ook van ze kunnen genieten."

  Veteranen

  Tijdens zijn bezoek aan het noordoosten van Engeland bezocht prins Harry tevens de liefdadigheidsinstelling Armed Forces & Veterans Launchpad, in de stad Newcastle. Hij kreeg een rondleiding door een van de huizen van de stichting, die huisvesting verzorgt voor veteranen. Zo probeert de organisatie de overstap van het dienstleven naar het burgerleven soepeler te laten verlopen.

  Prins Harry is zelf ook veteraan. Hij werd uitgezonden naar Afghanistan en diende als helikopterpiloot. Behalve voor natuurbescherming zet de prins zich ook veel in voor goede doelen die zich richten op soldaten en veteranen.

  26 februari 2015 - 13:49