×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry wordt kapitein-generaal mariniers

  Prins Harry wordt kapitein-generaal mariniers

  Prins Harry is met ingang van vandaag kapitein-generaal van de Royal Marines, de mariniers van de Britse strijdkrachten. Hij neemt deze ceremoniële functie over van zijn grootvader prins Philip.


  In aanwezigheid van Harry ontving de echtgenoot van koningin Elizabeth op Buckingham Palace de oude en de nieuwe commandant-generaal, de hoogste leidinggevende van het korps mariniers. Dat was tevens zijn laatste daad als Captain General Royal Marines.

  Prins Philip was sinds de dag dat Elizabeth tot koningin werd gekroond, 2 juni 1953, kapitein-generaal van de mariniers: 64 jaar lang. Zelf diende hij bij de Britse koninklijke marine, en kreeg onderscheidingen voor zijn moedige gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij nam toentertijd de titel over van koning George IV, de vader van koningin Elizabeth.

  19 december 2017 - 19:25