×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry wil monument voor Diana

  Prins Harry wil monument voor Diana

  Prins Harry wil dat er volgend jaar, wanneer het twintig jaar geleden is dat zijn moeder prinses Diana verongelukte, een monument 'voor de eeuwigheid' komt ter nagedachtenis aan haar.


  "Er moet iets komen dat in steen is gebeiteld of iets dat wordt gebouwd. We denken nog elke dag aan haar. Het zou op zijn plaats zijn op de twintigste herdenkingsdag van haar overlijden een blijvende herinnering te kunnen onthullen", zei de 31-jarige prins maandag in een tv-interview met ITV.

  Prinses Diana kwam in augustus 1997 door een auto-ongeluk om het leven. Haar zoons William en Harry waren toen vijftien respectievelijk twaalf jaar.

  In het Londense Hyde Park bestaat wel de Diana Memorial Fountain, maar dat voldoet in de ogen van de prins kennelijk niet als monument voor de eeuwigheid.

  9 mei 2016 - 20:11