×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry vertrokken naar Antarctica

  Poolrace voor het goede doel

  Prins Harry vertrokken naar Antarctica

  Prins Harry is zondagavond vertrokken richting Zuid-Afrika voor zijn tocht naar de Zuidpool voor het goede doel Walking With The Wounded. Samen met andere deelnemers vertrok de prins vanaf Heathrow Airport in Londen.


  Op de website van Daily Mail staan foto's van het vertrek. Een van zijn teamgenoten vertelt de krant dat ze blij zijn met de deelname van Harry. "Hij is een fijne medespeler en hij past goed in de groep. Net als de anderen." De reis duurt waarschijnlijk 21 dagen en de opbrengst gaat naar het goede doel Walking with the Wounded, dat gewonde militairen aan een baan helpt.

  De race begint waarschijnlijk op 29 november. In deze tussentijd krijgen de deelnemers de kans om aan de lage temperatuur te wennen. En dat is maar goed ook, want op de Zuidpool krijgen ze te maken met extreem lage temperaturen en harde wind. De prins heeft, net als de andere deelnemers, hard getraind voor de race waarbij ze per dag zo'n 15 á 20 km moeten afleggen.

  Harry is beschermheer van de expeditie van Walking With The Wounded, hij zit in het Britse team genaamd Glenfiddich. Tijdens de race zal hij strijden tegen teams uit de Verenigde Staten en Australië/Canada.

  18 november 2013 - 14:02