×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry verliest legerkameraad

  Prins Harry verliest legerkameraad

  Prins Harry heeft een persoonlijke condoleantie geschreven aan de familie van een militair met wie hij in Afghanistan was. De 38-jarige adjudant-onderofficier Nathan Hunt worstelde met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en overleed afgelopen week.


  Buckingham Palace bevestigt aan The Telegraph dat prins Harry zijn condoleances per brief heeft overgebracht. Hunt diende in 2008 samen met prins Harry in een woestijnverkenningseenheid en hielp bij het opsporen van bermbommen in de Afghaanse provincie Helmand. Hij kreeg hiervoor een onderscheiding. Zijn oorlogservaringen veroorzaakten op latere termijn een stressstoornis.

  Een oud-collega van Hunt vertelt aan de zondagseditie van Daily Mail dat Hunt niet tevreden was over de nazorg die hij van het Britse leger had gekregen. 'Nathan was een flinke kerel die veel levens redde in Afghanistan. Hij vocht jaren tegen de demonen in zijn hoofd, maar het lijkt erop dat ze uiteindelijk gewonnen hebben. Hij zei onlangs op een bijeenkomst van veteranen dat de zorg die hij ontving nutteloos was geweest en dat hij overwoog om uit het leger te stappen.'

  Een woordvoerder van Defensie zegt dat het leger meeleeft met de nabestaanden: 'De omstandigheden van zijn dood worden momenteel onderzocht. Het zou ongepast zijn om verder commentaar te geven.' Prins Harry werd twee keer als helikopterpiloot uitgezonden naar Afghanistan. Na zijn terugkeer bleef hij zich inzetten voor zijn oude kameraden. Hij is de bedenker van de Invictus Games, waar gewond geraakte militairen zich internationaal sportief meten met lotgenoten. Met zijn broer prins William en schoonzus Catherine maakt hij zich hard voor het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheidsproblemen. Speciaal hiervoor is de campagne Heads Together opgezet.

  Het is voor Harry de tweede keer dat hij een voormalige collega uit zijn legertijd verliest. In 2013 overleed SAS-rekruut James Dunsby na een zware beklimming van de hoogste berg in Wales op een van de warmste dagen van het jaar.

  7 januari 2018 - 19:13