×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry stopt bij leger’

  Meer liefdadigheidswerk voor zoon van prins Charles

  Prins Harry stopt bij leger’

  Prins Harry verlaat naar verwachting in de loop van dit jaar het Britse leger. Dit hebben bronnen bevestigd aan Britse media. Een woordvoerder van het Britse leger wil het nieuws niet bevestigen. ''We geven nooit commentaar over toekomstige carrières van onze soldaten en officieren", zegt de legerwoordvoerder aan Sky News.


  Harry diende tweemaal in Afghanistan en vloog in Apache-helikopters. Ook The Telegraph schrijft dat prins dit jaar afzwaait. Hij zou volgens de krant plannen hebben om een aanzienlijke periode in het buitenland te verblijven om in Afrika projecten te doen. Vorig jaar organiseerde hij de Invictus Games, een sportevenement voor gewonde militairen. Momenteel werkt hij voor het ministerie van Defensie.

  Volgens The Telegraph ligt het voor de hand dat de 30-jarige prins meer tijd zal doorbrengen in Afrika om toezicht te houden op het werk van zijn liefdadigheidsorganisatie Sentebale voor kwetsbare kinderen in Lesotho. Ook blijft hij nauw betrokken bij natuurbehoud.

  Rang

  De krant schrijft dat de prins, die de rang van kapitein voert, een punt in zijn carrière heeft bereikt, dat hij moet beslissen of hij verder wil opklimmen en zich langdurig aan het leger wil verbinden. Door het leger te verlaten zou hij ook in staat zijn een groter aantal koninklijke opdrachten op zich te kunnen nemen voor zijn oma koningin Elizabeth, die volgend jaar negentig jaar wordt.

  De bron van The Telegraph zegt dat Harry de knoop nog niet definitief heeft doorgehakt. Dat zou ook de verklaring zijn voor het uitblijven van een officiële reactie van Kensington Palace.

  27 februari 2015 - 14:31