×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry stopt als helikopterpiloot

  Straks stafofficier in Londen

  Prins Harry stopt als helikopterpiloot

  De Britse prins Harry (29) stopt als helikopterpiloot bij het leger. Harry heeft zijn 3-jarige betrekking bij het derde regiment van de Britse luchtmacht voltooid. Hij gaat binnen een paar weken aan de slag als stafofficier in Londen.


  Volgens Sky News gaat hij onder meer helpen bij het coördineren van belangrijke projecten en herdenkingsbijeenkomsten. Hij behoudt zijn rang als kapitein.
  De London Evening Standard bericht dat Harry gaat hoogstwaarschijnlijk proberen de Amerikaanse Warrior Games naar Londen te halen. Dat zijn een soort Olympische Spelen voor gewonde militairen. Dat hij gaat doen vanuit zijn nieuwe kantoor op Buckingham Palace. De prins wil dat de sportieve strijd wordt gehouden in het Olympisch Stadion in Londen.
  Harry diende in 2012 enkele maanden in Afghanistan als piloot van een Apache-helikopter. Zijn taak was om rebellen te doden met Hellfire-raketten en het boordkanon.
  Harry was in 2007 en 2008 als landmachtmilitair uitgezonden naar Afghanistan. Zijn diensttijd werd toen afgebroken, omdat zijn verblijf was uitgelekt en dat zijn leven extra in gevaar zou brengen.
  Harry is de derde in de lijn voor de Britse troon, na zijn vader prins Charles en zijn oudere broer prins William.

  17 januari 2014 - 15:01