×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry pleit op Amsterdamse aidsconferentie voor jeugd

  Prins Harry pleit op Amsterdamse aidsconferentie voor jeugd

  Prins Harry is maandag gearriveerd in Amsterdam waar hij AIDS2018, de 22e internationale conferentie over aids bijwoont. De hertog van Sussex is er als als vertegenwoordiger van zijn eigen stichting Sentebale die zich al meer dan tien jaar inzet voor kansarme kinderen met hiv in Afrika.


   

  De hertog van Sussex nam deel aan een discussie met jongeren over de ervaringen van jongeren die door hiv zijn getroffen in zuidelijk Afrika. Volgens hem ligt de sleutel in het overwinnen van aids in de handen van de jongere generatie, zei hij tijdens de paneldiscussie. "Bij de jeugd komt de oplosssing, de passie en het engagement vandaan. De jonge generatie heeft het vermogen de oplossing in een veel korter tijdsbestek te vinden. Jongeren moeten niet langer aan de zijlijn staan, maar aan tafel meepraten over de praktijk die in ieder land verschillend is. Meer en meer leiders moeten de ervaringen van de jeugd gebruiken. Ik ben 33 en dreig al de aansluiting te verliezen met jongeren die nieuwe technologieën omarmen. Ik zal vanuit mijn positie altijd de jeugd een platform geven."

  Harry zal maandag ook invloedrijke beleidsmakers ontmoeten. Dinsdag op de tweede dag neemt de zoon van prins Charles deel aan een plenaire sessie om een nieuw samenwerkingsverband van wereldwijde financiers te lanceren, waaronder de Elton John AIDS Foundation. Het eerste initiatief van deze coalitie is om een nieuwe hiv-zelftestcampagne te lanceren die zich richt op jonge mannen in Kenia.

  23 juli 2018 - 18:24