×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry opent derde editie Invictus Games

  Prins Harry opent derde editie Invictus Games

  De Britse prins Harry heeft zaterdagavond (lokale tijd) de derde editie van de Invictus Games geopend in de Canadese stad Toronto. Hij verwelkomde meer dan 550 soldaten en veteranen uit 17 landen op het achtdaagse sportevenement.


  ''In een wereld waar zovelen van ons een reden hebben om cynisch en ongevoelig te zijn, wilde ik een manier vinden om van veteranen een schijnend voorbeeld te maken die ons kunnen laten zien dat we allemaal een rol hebben te vervullen. Dat we allemaal winnen wanneer we onze vrienden, buren en gemeenschappen respecteren. Dat is waarom we Invictus hebben gecreëerd'', zei Harry tijdens zijn openingsspeech.

  De kleinzoon van koningin Elizabeth werd tijdens de openingsceremonie vergezeld door onder anderen de Canadese premier Justin Trudeau, de Amerikaanse First Lady Melania Trump en de Oekraïense president Petro Poroshenko. Ook Harry's vriendin Meghan Markle was aanwezig. De Amerikaanse actrice zat echter een paar rijen achter haar prins.

  Harry is de grondlegger en beschermheer van de Invictus Games en blijft de hele week in Toronto. Als veteraan heeft hij met eigen ogen gezien wat oorlog doet met soldaten. Om gewonde en/of zieke mannen en vrouwen uit het leger een hart onder de riem te steken, bedacht de prins de Invictus Games. De eerste editie in Londen in 2014 was een groot succes. Aan de tweede editie in Orlando in de Amerikaanse staat Florida deden vorig jaar ruim vijfhonderd atleten uit vijftien verschillende landen mee. De volgende editie zal volgend jaar plaatsvinden in de Australische stad Sydney.

  24 september 2017 - 08:45