×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry kondigt Invictus Games 2018 aan

  Prins Harry kondigt Invictus Games 2018 aan

  De Britse prins Harry heeft zaterdagochtend bekendgemaakt waar de Invictus Games van 2018 worden gehouden. In een video op Twitter zegt de roodharige prins dat gewonde oorlogsveteranen zich over twee jaar zullen verzamelen in de Australische stad Sydney.


  In het filmpje legt Harry uit waarom de keuze is gevallen op Sydney. ''We hadden drie criteria. Ten eerste moest het een iconische stad zijn, bekend over de hele wereld. Ten tweede moest het een stad zijn met een trotse militaire achtergrond die deelnemers van over de hele wereld met open armen zou verwelkomen. En tot slot wilden we ergens naartoe waar ze helemaal gek zijn van sport en achter onze deelnemers zouden staan. Het was eigenlijk een hele makkelijke beslissing.''

  Aan het einde van de video wordt Harry gebeld door de Australische popzangeres Kylie Minogue. De kleinzoon van koningin Elizabeth vraagt of de 'Aussies' hun uiterste best gaan doen. Waarop ze zegt dat ze erg enthousiast is dat de Invictus Games in haar thuisland worden georganiseerd en dat het gegarandeerd is dat de Australiërs hun beste beentje voor gaan zetten.

  De vierde editie van de Invictus Games vindt plaats van 18 tot en met 29 oktober. Maar voor het zover is, beleeft het sportevenement zijn derde editie volgend jaar in Canada. In Toronto meten veteranen zich op sportief gebied van 24 tot en met 30 september. Aan de tweede editie in Orlando in de Amerikaanse staat Florida deden afgelopen mei ruim vijfhonderd atleten uit vijftien verschillende landen mee.

  Harry is beschermheer van het Invictus Games Fonds. Als veteraan heeft hij met eigen ogen gezien wat oorlog doet met soldaten. Om gewonde en/of zieke mannen en vrouwen uit het leger een hart onder de riem te steken, bedacht de prins de Invictus Games. De eerste editie in Londen in 2014 was een groot succes.

  12 november 2016 - 10:01