×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry: ‘Ik vond school niet leuk’

  Bezoek aan jongerencentrum in Zuid-Afrika

  Prins Harry: ‘Ik vond school niet leuk’

  Prins Harry vond het als jonge jongen helemaal niet leuk om naar school te gaan. Dat bekent de zoon van prins Charles tegenover een groepje jongeren tijdens een bezoek aan een jongerencentrum in Zuid-Afrika.


  "Ik vond school helemaal niet leuk", aldus de prins bij het Ottery Youth Centre in Kaapstad. Het centrum zet zich in voor jongeren met een lastige en kwetsbare achtergrond. "Ik had het wel leuk gevonden om naar een plek als deze te komen", vervolgt Harry. "Toen ik op school zat wilde ik graag de 'bad boy' uithangen."

  Harry nam de tijd om met een aantal van de jongeren bij het centrum te praten. Toen de prins voor de groep met jongeren stond, stelde hij zichzelf voor. "Mijn naam is prins Harry, de kleinzoon van koningin Elizabeth en de zoon van prinses Diana. Ik ben helemaal uit Engeland gekomen om jullie te ontmoeten en ik ben benieuwd naar jullie verhalen."

  Prins William

  De prins sprak met de jongeren over groepsdruk, bendes en rolmodellen. Hij had het ook over zijn broer William, die hem op het rechte pad heeft gehouden. "Als je een oudere broer hebt die niet van 'gangs' houdt, scheelt dat heel veel. Meestal zijn oudere broers cool. Maar ik ben de jongste bij ons thuis en ik ben veel cooler dan mijn broer." De aanwezige leraar moest lachen en beloofde dit niet tegen prins William te zeggen. "Dat maakt niet uit. Hij weet het zelf ook", reageerde Harry.

  Prins Harry is maandagochtend aan zijn bezoek aan Zuid-Afrika begonnen. Dat deed hij door langs te gaan bij aartsbisschop Desmond Tutu. Eerder bracht Harry al een bezoek aan het Afrikaanse land Lesotho.

  30 november 2015 - 15:05