×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry: ‘Ik ben een van hen’

  Voor altijd verbonden met het leger

  Prins Harry: ‘Ik ben een van hen’

  Prins Harry zal zich door zijn diensttijd altijd verbonden voelen met het Britse leger. "Ik heb tien jaar lang hetzelfde uniform gedragen. Wat hen betreft, ben ik een van hen", aldus de prins in een documentaire van Nick Knowles die maandag wordt uitgezonden door de BBC. "Je deelt iets unieks met elkaar."


  Aanleiding voor de documentaire zijn de Invictus Games, speciale wedstrijden voor militairen die invalide zijn geraakt. Het evenement, dat wat weg heeft van de Paralympische Spelen, wordt volgende week voor de tweede keer gehouden. Volgens Harry, die aan de wieg stond van de sportwedstrijden, zijn de Invictus Games 'de kans om iets terug te doen'. Aan het evenement, dit jaar in Orlando, doen meer dan vijfhonderd atleten mee uit vijftien verschillende landen.

  Overigens is de prins al bezig met de volgende editie die volgend jaar in Toronto plaatsheeft. Maandag vindt in de Canadese stad een ceremonie plaats om de aanloop naar het evenement af te trappen.

  2 mei 2016 - 11:29