×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry bezoekt Oman

  Op uitnodiging van zieke sultan Qaboos

  Prins Harry bezoekt Oman

  Prins Harry is dinsdagmorgen op het vliegveld van Muscat, de hoofdstad van Oman, verwelkomd door Sayyid Haitham, minister van erfgoed en cultuur van het sultanaat. Deze vertegenwoordigde sultan Qaboos die wegens ziekte al sinds juli niet meer in het land is.


  Qaboos had Harry uitgenodigd om dinsdag de viering van de nationale feestdag bij te wonen. Het programma van Harry is nu gewijzigd en bevat voornamelijk toeristische uitstapjes, naar het fort en de soek van Nizwa en de Sultan Qaboos-moskee in Muscat.

  Sayyid Haitham (54) is een neef van Qaboos. Hij wordt vaak genoemd als één van de mogelijke opvolgers van de sultan, die zelf geen nageslacht heeft. Volgens de opvolgingsregels moet de familie binnen drie dagen na het overlijden van de sultan een opvolger aanwijzen. Mocht de familie er niet uitkomen dan ligt er een verzegelde brief klaar waarin Qaboos zijn voorkeur kenbaar heeft gemaakt.

  Sultan Qaboos is dinsdag 74 jaar geworden. Hij heeft de bevolking eerder deze maand in een videoboodschap laten weten dat hij tot zijn spijt niet aanwezig kan zijn op de 44e nationale feestdag die is ingesteld in 1970, het jaar dat hij via een paleiscoup de macht greep in Oman.

  18 november 2014 - 12:20