×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry bezoekt Londense Borough Market

  Prins Harry bezoekt Londense Borough Market

  De Britse prins Harry heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan Borough Market in Londen. De kleinzoon van koningin Elizabeth sprak onder andere met de marktkooplui die op 3 juni getuige waren van de terreuraanslag.


  De oudste voedselmarkt van Londen ging woensdag weer open nadat die bijna twee weken dicht was na de terreuraanslag. Met zijn bezoek wilde Harry de aandacht vestigen op de heropening.

  Tijdens zijn bezoek ontmoette de prins onder andere beveiliger Ganga Garbuja. Hij was de eerste beveiliger ter plaatse en bracht meerdere mensen in veiligheid. Ook sprak Harry met broodbakker Matt Jones. Zijn personeel beschermde meerdere bezoekers tegen de drie terroristen die voorbijgangers met messen neerstaken.

  Op de avond van de aanslag was het erg druk in de restaurants bij Borough Market. Personeelsleden redden talloze mensen door ze naar binnen te halen. Harry bedankte ze dan ook voor hun moed. Daarnaast kreeg Harry de kans om een aantal producten in de markthal te proeven. Ook kocht hij een doos met donuts van Jones.

  Voor de aanslag bij Borough Market reden de terroristen met een busje in op wandelaars op London Bridge. Daarna reden ze naar Borough Market. Door de dubbele aanslag stierven acht mensen en raakten 48 anderen gewond. De politie schoot het drietal dood.

  15 juni 2017 - 17:57