×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry bekijkt fotoalbum Diana

  Harry bezoekt ziekenhuis bijna 30 jaar na Diana

  Prins Harry bekijkt fotoalbum Diana

  De Britse prins Harry was donderdag de hele dag in Sheffield te vinden. Hier had de hertog van Sussex onder meer een speciaal bezoek aan het lokale kinderziekenhuis op het programma staan.

  Harry opende een nieuwe vleugel van Sheffield Children’s Hospital. Dat deed hij bijna dertig jaar nadat zijn moeder Diana het ziekenhuis bezocht. De prins kreeg een fotoalbum onder ogen waarin het bezoek van Diana op 29 november 1989 was vastgelegd. Ook tekende hij hetzelfde gastenboek waarin zijn moeder dertig jaar geleden haar naam achterliet.

  Na de opening maakte Harry een rondje langs de bedden van een aantal kinderen, onder wie die van de bijna twee jaar oude Noah. Hij speelde met het zieke jongetje, die gefascineerd was door de baard van de prins. Verder mocht de roodharige prins een knuffel van ziekenhuismascotte Theo en een dekentje meenemen naar huis voor zijn zoontje Archie.

  Sport en onderwijs

  Na zijn bezoek aan het ziekenhuis nam Harry een kijkje bij het Engelse Instituut voor Sport. Hier waren sporters zich aan het voorbereiden op de Invictus Games, het sportevenement opgezet in 2014 door Harry voor (oud-)militairen met blijvend lichamelijk of psychisch letsel.

  Tot slot meldde de hertog van Sussex zich bij Sheffield Hallam University. Daar kreeg hij meer te horen over virtual reality-rehabilitatie en het raceteam van de universiteit.

  26 juli 2019 - 10:26