×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins George wordt gedoopt in Chapel Royal

  Prins William en Catherine breken met traditie

  Prins George wordt gedoopt in Chapel Royal

  In de koninklijke kapel van het St. Jamespaleis in Londen wordt woensdag prins George gedoopt. George is de zoon van prins William en Catherine, de hertogin van Cambridge. De plechtigheid duurt zo'n drie kwartier.


  Aartsbisschop Justin Welby van Canterburry leidt de doopdienst. Tijdens de doop zal Welby een kruis tekenen op het voorhoofd van de prins van Cambridge. 'Dit teken geeft aan dat hij nu bij God hoort'', legde hij uit in een videoboodschap. Daarna zal hij drie keer wat water over zijn hoofdje schenken. Alleen naaste vrienden en familieleden zullen de doop bijwonen.

  Prins William en zijn vrouw Catherine hebben met de traditie gebroken, omdat ze hebben gekozen voor de Chapel Royal. Prins Charles en zijn vader werden namelijk allebei gedoopt in Buckingham Palace.

  De hertog en hertogin van Cambridge hebben showbizzfotograaf Jason Bell gevraagd om woensdag de officiële foto's te maken. Bell gaat fotograferen op Clarence House, de residentie van prins Charles. Er komen geen officiële foto's van de doopplechtigheid. Details over de plechtigheid en de namen van de peetooms- en peettantes worden woensdag bekendgemaakt.

  Prins George werd op 22 juli geboren. Als eerste zoon van William en Catherine is hij derde in de lijn van Britse troonopvolging.

  23 oktober 2013 - 10:11