×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins George woensdag gedoopt

  Prins George woensdag gedoopt

  De doop van de Britse prins George vindt op 23 oktober om 15.00 uur plaatselijke tijd plaats in de Chapel Royal in St James's Palace. De ceremonie wordt geleid door aartsbisschop van Canterbury Justin Welby. De gastenlijst, waar de laatste tijd veel om te doen is, is nog niet vrijgegeven. Kensington Palace wilde alleen kwijt dat directe familieleden van beide kanten aanwezig zullen zijn. Ook is nog onbekend wie de peetouders worden van de kleine George. Dat meldt de BBC.


  De doop van de Britse prins George vindt op 23 oktober om 15.00 uur plaatselijke tijd plaats in de Chapel Royal in St James's Palace. De ceremonie wordt geleid door aartsbisschop van Canterbury Justin Welby.
  De gastenlijst, waar de laatste tijd veel om te doen is, is nog niet vrijgegeven. Kensington Palace wilde alleen kwijt dat directe familieleden van beide kanten aanwezig zullen zijn. Ook is nog onbekend wie de peetouders worden van de kleine George. Dat meldt de BBC. 

  Prinses Beatrice was de laatste Britse royal die werd gedoopt in St James's Palace. Koningin Elizabeth, prins Charles en prins William zijn allemaal gedoopt in Buckingham Palace. William en Kate zouden bewust voor Chapel Royal gekozen hebben, omdat het kleiner en persoonlijker is dan het paleis van de koningin. Om dezelfde reden zouden een aantal Britse royals ontbreken op de gastenlijst. Zo zouden prinses Anne en prinsen Andrew en Edward niet welkom zijn.
  De kapel waar George word gedoopt heeft ook een speciale betekenis voor William, omdat de kist van zijn moeder, prinses Diana, daar heeft gestaan voor de bijzetting in Westminister Abbey.
  Na de doop wordt er een foto vrijgegeven waarop koningin Elizabeth en de drie troonopvolgers, prins Charles, prins William en prins George, staan. De laatste keer dat er een foto werd genomen van de regerend vorst en drie opvolgers, was in 1894, toen koningin Victoria regeerde.
  De Royal Mint brengt ter gelegenheid van de doop van George binnenkort herdenkingsmunten uit.

  17 oktober 2013 - 13:45