×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins George in replica historische doopjurk

  Het origineel is te fragiel

  Prins George in replica historische doopjurk

  De kleine prins George wordt woensdag gedoopt in een doopjurk met grote historische betekenis. Hij draagt volgens Sunday Times een replica van de doopjurk die al bij zestig doopplechtigheden in de Britse koninklijke familie is gebruikt. Sinds Edward VII werd elke monarch gedoopt in de witte zijde-satijnen jurk met kapmouwtjes.


  Janet Sutherland uit Falkirk in Schotland ontwierp de oorspronkelijke doopjurk in opdracht van koningin Victoria die in 1840 trouwde met prins Albert. Prins Charles en prins William zijn er ook in gedoopt. De laatste keer dat de originele doopjurk is gebruikt was in 2003. Sutherland, ontdekte de krant, was een dochter van een mijnwerker. Ze werkte vanaf 35-jarige leeftijd voor de koningin en stierf in 1852 toen ze 45 jaar was.

  Prins George zal niet het origineel dragen, omdat dit inmiddels uiterst fragiel is geworden. In plaats daarvan draagt hij een kopie.

  21 oktober 2013 - 15:52