×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Edward viert 53e verjaardag

  Prins Edward viert 53e verjaardag

  De Britse prins Edward is vrijdag jarig. Het jongste kind van koningin Elizabeth en prins Philip mag 53 kaarsjes uitblazen.


  Edward werd op 10 maart 1964 geboren in Buckingham Palace. Bijna twee maanden later werd hij gedoopt in een kapel van Windsor Castle. Meerdere keren ontstond er controverse rond de prins. Zo werd hij toegelaten tot de universiteit van Cambridge terwijl zijn cijfers eigenlijk niet hoog genoeg waren hiervoor.

  Na zijn studie, bekostigd door de marine op de voorwaarde dat hij later zou dienen, begon hij een intensieve training bij de commando's. Maar na slechts drie maanden stopte hij hiermee. Daarna koos Edward voor een carrière in de theater- en televisiewereld. Zijn bedrijf Ardent Productions ging echter ten onder en volgens de media zou hij het bedrijf alleen hebben gebruikt voor financieel gewin.

  In 2002 besloot de graaf van Wessex zich te richten op zijn koninklijke verplichtingen. Drie jaar daarvoor, op 19 juni 1999, trouwde hij met Sophie Rhys-Jones. Als eerste van zijn broers en zus besloot hij er geen groot formeel evenement van te maken. De ceremonie vond plaats in een kapel van Windsor Castle. Samen kregen Edward en Sophie twee kinderen, Louise en James.

  Edward stond bij zijn geboorte nog derde in lijn der troonopvolging. Inmiddels is hij gezakt naar de negende plek op de lijst, onder meer door de geboorte van prins William en van diens kinderen prins George en prinses Charlotte.

  10 maart 2017 - 09:36