×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles ziet koningschap als gevangenis

  Prins Charles ziet koningschap als gevangenis

  Prins Charles ziet het koningschap als een vorm van gevangenis, volgens een van zijn werknemers. De prins zou zich zorgen maken dat hij niet genoeg kan bereiken voordat 'de gevangenisdeuren sluiten'.


  De onthulling is te lezen in een groot cover-artikel in het tijdschrift Time naar aanleiding van de 65e verjaardag van de Britse troonopvolger, volgende maand. Het blad sprak met meer dan 50 vrienden en medewerkers van de prins en mocht hem zelf ook interviewen, zo is te lezen in een voorproefje op de website van Time.

  Hoewel Charles de oudste troonopvolger ter wereld is en vaak wordt neergezet als een man die niet kan wachten totdat zijn moeder het stokje aan hem overdraagt, probeert hij volgens Time juist zoveel mogelijk te doen met zijn eigen liefdadigheidsinitiatieven voordat het zover is. 'Ik heb vooral het gevoel dat het mijn plicht is me zorgen te maken over iedereen in dit land en waar mogelijk hun leven te verbeteren', aldus Charles.

  Milieu

  De prins maakt zich onder meer hard voor milieubescherming. Dat doet hij voor de volgende generaties, die hij nu van dichtbij kan zien in zijn pasgeboren kleinzoon. 'Daar doe ik dit allemaal voor', zegt hij over de kleine George. 'We zijn zo druk de kansen voor toekomstige generaties te verpesten, door onze beschadiging van het milieu niet te zien, en te vergeten dat dit de enige planeet is waarvan we zeker weten dat er leven op is.'

  Prins Charles wordt 65 jaar op 14 november.

  25 oktober 2013 - 12:56