×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles zet zich in voor boeren

  Prins Charles zet zich in voor boeren

  Prins Charles heeft niet zoveel met grote supermarkten. Volgens hem zorgen zij ervoor dat boeren en kleine winkels niet kunnen overleven. Dat schrijft hij in de nieuwe editie van Country Life. Hij was gasthoofdredacteur van het blad vanwege zijn 65e verjaardag, donderdag.


  De grote bedrijven zouden de prijzen steeds verder naar beneden drijven en daar zijn de kleine boerderijen de dupe van. Sommige van de bedrijven moeten leven van 8000 pond (9500 euro) per jaar. Mede daardoor kunnen de boerderijen geen grote investeringen doen.

  In een van zijn artikelen schrijft de prins dat hij dol is op de natuur en het platteland in Engeland. "Het Britse platteland is de niet erkende ruggengraat van onze nationale identiteit." Om het beste uit het land te halen, wordt er volgens hem hard gewerkt. "Deze bijzondere mensen, met boerderijen die meestal van familie op familie overgaan, zorgen ervoor dat het platteland een magische plek is."

  De prins maakt zich grote zorgen dat er over een tijdje niet meer genoeg boeren zijn. "De gemiddelde leeftijd van een boer is 58 jaar, uit recent onderzoek blijkt dat er 60.000 nieuwe boeren nodig zijn in de komende tien jaar. Ik ben bang dat we dit niet zullen halen."

  13 november 2013 - 14:08