×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles ‘zeer bezorgd’ over planeet

  Prins Charles ‘zeer bezorgd’ over planeet

  De Britse prins Charles is 'zeer bezorgd' over de wereld die hij straks nalaat aan zijn zonen William en Harry. Tijdens een WNF-lezing bij de Royal Society in Londen sprak de hertog van Cornwall over het 'deprimerende verloop' van verlies van diersoorten.


  Charles zei dat hij heel erg schrok toen hij besefte dat de wereld aan de rand van massa-extinctie staat en op het punt staat een nieuw geologisch tijdperk in te gaan, allemaal door toedoen van de mens.

  ''Als een vader en grootvader maak ik mij ernstig zorgen over de wereld die wij onze opvolgers nalaten. We vernietigen in hoog tempo onze middelen om te overleven''. aldus de prins. ''Populaties van gewervelde dieren zijn sinds de jaren zeventig met meer dan de helft teruggelopen. We bevinden ons op een zeer deprimerend pad richting de zesde keer dat dieren massaal uitstierven op onze planeet. We luiden een nieuw tijdperk in. Het is verontrustend om te bedenken dat na 4,5 miljard jaar een verandering in een periode wordt veroorzaakt door slechts één enkele soort.''

  Charles spreekt zijn zorgen over het milieu vaker uit. De zoon van koningin Elizabeth zet zich dan ook via verschillende organisaties in voor natuurbehoud, duurzaamheid en het milieu.

  5 november 2016 - 07:57