×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles wordt hoofd Gemenebest’

  Prins Charles wordt hoofd Gemenebest’

  De Britse prins Charles volgt zijn moeder Elizabeth op als hoofd van het Gemenebest. Dat heeft het Gemenebest vrijdag besloten, meldt de zender Sky op gezag van ingewijden. Het is niet duidelijk of hij de rol meteen overneemt, of pas na Elizabeths overlijden.


  Hoewel Elizabeth de functie overnam van haar vader, George IV, is die niet erfelijk. Het is dus geen automatisme dat prins Charles het Gemenebest gaat leiden.

  De regeringsleiders van de 53 lidstaten zijn vrijdag bijeen in Windsor Castle voor een informele sessie zonder agenda. Beslissingen worden binnen het Gemenebest bij consensus genomen.

  Elizabeth is sinds 1952 hoofd van het Gemenebest. Charles is kroonprins in zestien van de lidstaten, die vooral voormalige gebiedsdelen van Groot-Brittannië zijn. Ze vormen een los verbond van landen waar 2,4 miljard mensen wonen.

  20 april 2018 - 14:20