×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en William ondersteunen Britse jongeren

  Aandacht voor vrijwilligerswerk en entertainmenttalent

  Charles en William ondersteunen Britse jongeren

  Prins Charles wil zijn 65e verjaardag aanwenden om jonge mensen een duwtje in de goede richting te geven. Hij probeert te voorkomen dat er in Groot-Brittannië een 'verloren generatie' opgroeit die wegzakt in criminaliteit en werkloosheid, melden Britse media. Zijn zoon William steunt Britse jongeren op een andere manier: hij wil hen helpen een carrière op te bouwen in de entertainmentbranche, schrijft The Hollywood Reporter. Als voorzitter van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) probeert William de jeugd met een nieuwe campagne te ondersteunen in de zoektocht naar een baan in de film-, televisie- of gamewereld.


  Samen met politici David Cameron, Ed Milliband en Nick Clegg wil de Britse troonopvolger Charles deze week een leger van bijna twee miljoen jongeren werven voor vrijwilligerswerk. De jeugd wordt aangespoord om bijvoorbeeld oude of zieke mensen en gehandicapten te helpen, zich bij de padvinders aan te sluiten en de omgeving schoon te maken. Het is de bedoeling dat deze jongeren ook echt beloond worden voor hun inspanningen, met een baan of een promotie. De campagne heet Step Up 2 Serve.

  Ingewijden zeggen dat het project het gevolg is van een diepgewortelde frustratie van de prins over het feit dat het jongerenbeleid in Groot-Brittannië de afgelopen jaren telkens is aangepast bij een politieke wisseling van de wacht. Door de leiders van de drie grote partijen bij Step Up 2 Serve te betrekken, hoopt Charles een einde aan deze situatie te maken. Volgens Daily Mail wil de prins met het initiatief verder laten zien dat hij er klaar voor is om een actieve en betrokken koning te worden.

  William steunt entertainmenttalent

  Charles' zoon William, de Hertog van Cambridge, was maandag aanwezig bij de lancering van Give Something Back, een initiatief dat leden van BAFTA, awardwinnaars en brancheverenigingen moet aansporen om hun kennis en expertise te delen met nieuw talent. De branche wordt bijvoorbeeld verzocht om stageplekken en leertrajecten aan te bieden. William omschreef het plan van BAFTA als een 'geweldige kans voor extreem getalenteerde mensen'.

  Maandag stond ook een gameworkshop voor scholieren op het programma. Deze workshop markeerde de start van het jaarlijkse BAFTA Young Game Designers-evenement, dat onder meer bestaat uit een wedstrijd voor game-ontwikkelaars. William omschreef zichzelf als een 'enthousiast maar vrij bescheiden' gamer. Hij zei zich erop te verheugen om de nieuwe spellen van de jongeren uit te proberen.Er wordt de komende zeven jaar omgerekend 4,7 miljoen euro in Step Up 2 Serve gestopt. De kosten worden gedekt door bedrijven, gulle gevers en de belastingbetaler.

  18 november 2013 - 16:24