×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles waarschuwt voor opkomst populisme

  Prins Charles waarschuwt voor opkomst populisme

  De wereldwijde opkomst van populisme doet denken aan ‘de donkere dagen van de jaren dertig’. Dat zei de Britse prins Charles donderdagochtend op BBC Radio 4. De prins gaf de luisteraars een ‘Thought For The Day’, een taak die doorgaans is weggelegd voor een priester of geestelijke.


  “We zien over de hele wereld de opkomst van een groot aantal populistische groeperingen die zich steeds agressiever opstellen tegenover minderheden met een ander geloof”, zei Charles, die de ontwikkeling ‘zeer verontrustend’ noemde.

  De 68-jarige Britse troonopvolger zei dat de generatie van zijn ouders ‘vocht en stierf in een strijd tegen intolerantie, monsterlijk extremisme en een onmenselijke poging de Joodse bevolking van Europa uit te roeien’.

  Bestemming
  Dat populisme bijna zeventig jaar later weer in opkomst is, gaat Charles de pet te boven. “We zijn het verschuldigd aan hen die hebben geleden en zijn gestorven de verschrikkingen van het verleden niet te herhalen.”

  Charles riep op tot meer verdraagzaamheid, ook voor vluchtelingen. Met de feestdagen in aantocht herinnerde hij de luisteraars eraan dat Jozef en Maria in het kerstverhaal ‘probeerden te ontsnappen aan gewelddadige vervolging’. De prins sprak ook over de emigratie van de profeet Mohammed van Mekka naar Medina. “Hij zocht religieuze vrijheid voor hem en zijn volgers.”

  De prins van Wales sloot zijn vooraf opgenomen boodschap af met verzoenende woorden. “Welk religieus pad we ook bewandelen, de bestemming is hetzelfde: waardering en respect voor de ander, en accepteren dat ook zij op een vreedzame manier de liefde van God mogen ontvangen.”

  22 december 2016 - 12:06