×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles trots op Highgrove Gardens

  ‘Ik heb mijn hart en ziel erin gestopt’

  Prins Charles trots op Highgrove Gardens

  Prins Charles had al snel grootse plannen met de tuinen rondom Highgrove House in Gloucestershire, toen hij het landgoed kocht in 1980. Inmiddels zijn de Highgrove Gardens een begrip in Groot-Brittannië.


  In The Telegraph vertelt de Britse prins vol trots over de tuinen. Al 34 jaar spendeert Charles veel tijd aan de tuinen rondom Highgrove House, een van de woningen van de prins en zijn echtgenote Camilla, hertogin van Cornwall. "Ik heb mijn hart en ziel in Highgrove gestopt en dat blijf ik doen zolang ik kan", aldus Charles. Toen hij Highgrove kocht, stelde de tuinen nog maar weinig voor. Er stonden volgens Charles alleen een paar doornstruiken en er was geen enkel bloemetje te vinden. Maar dat maakte het voor de prins juist een uitdagend project. "Ik vond het een leuk idee om vanaf nul te starten."

  De prins ging aan de slag met ontwerpen en liet het stuk grond opnieuw opbloeien door er onder meer Britse appelsoorten te planten en een wilde bloemenweide in ere te herstellen. "Ik bedacht de structuur beetje bij beetje. Ik had nooit echt een masterplan. Uiteindelijk werkte ik het uit op de manier waarop ik dacht dat je door een tuin moest gaan. Ik wilde dat het een soort reis zou worden langs verschillende compartimenten."

  Bovendien duldt Charles geen chemicaliën in zijn tuinen en maakt hij enkel gebruik van natuurlijke meststoffen. "Ik vond het vreselijk, hoe meer ik erover nadacht. Het eindeloze gebruik van chemicaliën… het voelde onhoudbaar."

  13 april 2014 - 17:33