×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles: St David’s Dag met narcis

  Prins Charles: St David’s Dag met narcis

  Prins Charles, als Brits troonopvolger de Prins van Wales, heeft op sociale media al zijn volgers uit Wales een prettige 'St David's Dag' toegewenst. Clarence House, het kantoor van Charles, plaatste er een foto bij van de prins met een narcis op zijn revers.


  De narcis is met de al veel eerder in zwang geraakte prei het nationale symbool van het prinsdom dat de oorspronkelijk uit Wales afkomstige heilige David als patroonheilige heeft. De feestdag van St David – of in het Welsh, Dewi Sant – is 1 maart, de dag waarop hij volgens overlevering in 589 overleed.

  Of prins Charles woensdag ook een rauwe prei heeft gegeten, zoals traditie bij de Welsh Guards op St David's Dag, vermeldde Clarence House niet.

   

  1 maart 2017 - 15:10