×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles sponsort cokathedraal Malta

  Prins Charles sponsort cokathedraal Malta

  Prins Charles draagt een financieel steentje bij aan de restauratie van de kathedraal van Malta. De prins heeft een donatie gedaan aan het comité dat zich inzet om 3 miljoen euro bij elkaar te krijgen om de kerk te redden, meldt The Telegraph.


  De 16e eeuwse Sint-Jans-cokathedraal in Valletta, de hoofdstad van Malta, is een nationaal monument en de belangrijkste toeristische trekpleister van het eiland. De Anglicaanse kathedraal verkeert in slechte staat en moet dringend gerestaureerd worden. Vooral de toren en het metselwerk zijn er slecht aan toe.

  De Britse koninklijke familie heeft een lange relatie met de kerk en het eiland. Koningin Elizabeth en prins Philip bezochten Malta voor het eerst tijdens hun huwelijksreis in 1947, om er in 1949 terug te keren. Met hun pasgeboren zoon prins Charles woonden ze tot 1951 op het eiland. Prins Charles bezocht Malta voor de eerste keer als als volwassene in 1968.

  Een woordvoerder van het comité zei dat hij de hoogte van de donatie van Charles niet kon onthullen, maar dat het een "waardevolle bijdrage" is.

  14 augustus 2017 - 17:55