×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles opent tuin voor eco-mode

  Van onkruid tot kleding voor Fashion Week

  Prins Charles opent tuin voor eco-mode

  De Londense Fashion Week heeft dit jaar een koninklijk linkje. Brandnetels uit de tuin van Highgrove House, waar prins Charles en zijn vrouw Camilla wonen, hebben hun debuut gemaakt op de catwalk. Charles heeft namelijk twee eco-vriendelijke ontwerpers Vin + Omi gevraagd om het onkruid als stof voor hun kleding te gebruiken.

  De onwaarschijnlijke samenwerking is voortgekomen uit een receptie vorig jaar, waar de prins van Wales het modeduo ontmoette. Nadat Vin + Omi Charles hadden verteld over hun werk – middels een traditionele methode verwerken ze brandnetelstelen tot een cashmere-achtige stof – zei hij dat hij genoeg brandnetels had op Highgrove. Charles bood gelijk aan om deze te gebruiken.

  Niet alleen het onkruid is verwerkt in de collectie, ook overtollige hazelaar, wilg en kippengaas vonden hun weg naar het mode-evenement in de vorm van onder meer hengsels voor handtassen. De hoofdtuinman van de prins bekeek de show vanuit het publiek, zo weet The Telegraph.

  19 september 2019 - 14:04