×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles opent deuren voor Google

  Binnenkijken in kamer van de prins

  Prins Charles opent deuren voor Google

  Wie jarig is, trakteert. Dat geldt ook voor prins Charles, die donderdag zijn zeventigste verjaardag viert. De Britse troonopvolger trakteert op een kijkje achter de schermen. Charles opende de deuren van Clarence House en Dumfries House voor Google en liet de techgigant ook toe in de tuinen van zijn geliefde Highgrove voor een digitale rondleiding.


  Via Google Arts and Culture, dat al meerdere musea in beeld bracht, kan sinds woensdag een kijkje worden genomen in de onderkomens van Charles. Te zien zijn bijzondere stukken uit The Royal Collection Trust, maar ook tot nu toe onbekende familiefoto's van de Britse koninklijke familie zijn haarscherp in beeld gebracht. Zo is op een zwart-witkiekje uit de jaren vijftig te zien hoe Charles en zijn zus Anne kennismaken met David Attenborough en een kaketoe. Een andere foto toont een jonge prins Harry die met zijn vader probeert te vissen. In plaats van een vis slaat Harry echter Charles' trui aan de haak.Het idee voor de digitale rondleiding ontstond in mei, toen Charles en zijn vrouw Camilla het Google Arts and Culture-project bezochten. "De prins was gefascineerd door de mogelijkheden", liet een woordvoerder van Clarence House weten aan The Telegraph. "Dus toen we een uitnodiging ontvingen om een site voor de prins te ontwikkelen, was hij vereerd."Google had zes maanden nodig om een Street View-achtige rondleiding door Clarence House en de tuinen van Highgrove te maken. De kunstschatten van Dumfries House werden zorgvuldig gefotografeerd. Het verzamelen van de beelden kostte Google zo'n drie maanden. Charles volgde het hele proces "op de voet".

  13 november 2018 - 11:45