×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles op tuinfeest met patiënten en ziekenhuispersoneel

  Prins Charles op tuinfeest met patiënten en ziekenhuispersoneel

  Prins Charles is op zijn vierde dag in Wales langsgegaan bij het Ysbyty Aneurin Bevan ziekenhuis. Reden van het bezoek is het zeventigjarig jubileum van de NHS, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk. Charles was 's ochtends te gast op een tuinfeest van het ziekenhuis, waar hij patiënten en ziekenhuispersoneel ontmoette. Ook struinde hij langs een aantal kraampjes die de geschiedenis van de NHS weergaven. Het in 2010 geopende ziekenhuis is vernoemd naar de oprichter van de NHS.


  De prins van Wales reist door naar het middeleeuwse herenhuis Tretower Court en een gerestaureerde voormalige graanbeurs in Crickhowell. Daar maakt hij kennis met een lokale groep die heeft geholpen bij het vinden van een nieuwe bestemming voor het gebouw. ​

  Beschermheer

  Aangezien Charles beschermheer is van het Landmark Trust, een Britse liefdadigheidsinstelling die gebouwen restaureert, krijgt hij een rondleiding door het onlangs voltooide Landmark Trust-huis Llwyn Celyn. Tijdens de tour krijgt hij de gelegenheid om te praten met ambachtslieden die betrokken zijn bij de restauratie van het middeleeuwse zaalhuis in de heuvels bij Abergavenny.

  Als laatste agendapunt van donderdag heeft Charles nog een vergadering van Black Mountains Land Use Partnership voor de boeg. Dit samenwerkingsverband brengt boeren en veehouders samen die leven, werken en het vee beheren in de Black Mountains. De hertogin van Cornwall woont ondertussen een receptie bij ter gelegenhied van de vijftigste verjaardag van de Man Booker Prize.

  5 juli 2018 - 15:17