×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles ontvangt goudstaaf

  Prins Charles ontvangt goudstaaf

  Prins Charles heeft woensdag een kijkje genomen in de 'keuken' van de Bank of England. Hij kreeg van bankpresident Mark Carney een rondleiding door de goudkluizen, waar maar liefst 400.000 staven goud worden bewaard.


  Die goudvoorraad – van de Britten, maar ook van buitenlandse nationale banken – heeft een waarde van meer dan 117 miljard euro. Eén staaf weegt 13 kilo en is zo'n 430.000 euro waard. Charles mocht een staaf vasthouden, maar kreeg er ondanks licht aandringen geen mee als vervroegd kerstgeschenk.

  Het was voor het eerst sinds 2002 dat de prins van Wales een bezoek bracht aan de nationale bank. Hij had een onderhoud met Carney en leden van het bankpersoneel en bezocht ook het museum van de bank, waar Charles zich onderhield met bezoekende scholieren uit het Londense stadsdeel Tower Hamlets.

  8 december 2016 - 09:18