×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles niet goed met blaaspijp

  Prins Charles niet goed met blaaspijp

  Prins Charles moet nog flink oefenen wil hij net zo goed worden met het afvuren van giftige dartpijltjes als de Pengan-krijgers van Sarawak. Dat bekende de prins van Wales maandag tijdens een bezoek aan Sarawak Cultural Village. Dat is een soort openluchtmuseum aan de voet van Mount Santubong, niet ver van de hoofdstad Kuching van de op Borneo gelegen Maleisische deelstaat Sarawak.


  Hij had een aantal dappere pogingen gedaan om de pijltjes door de opgestelde blaaspijp te blazen en hun doel te laten raken, maar de longkracht van de prins was niet voldoende. Van de krijgers wilde hij weten op welke afstand ze in het oerwoud een hagedis kunnen raken. Dat was toch wel 20 tot 30 meter, zo kreeg Charles te horen. 'Oefenen jullie 's avonds in bed op de hagedissen op het plafond?' vroeg hij zich hardop af.

  Charles en echtgenote Camilla kregen een uitgebreide rondleiding door het culturele dorp, waar ze kennismaakten met het leven van de verschillende stammen die in Sarawak wonen, zoals de Iban en Penan. De prins had een gesprek met vertegenwoordigers van de verschillende bevolkingsgroepen terwijl Camilla lokale kunstnijverheid bewonderde. Aan het slot van het uitstapje werd het paar meegevoerd op een eenvoudig bamboevlot, om op authentieke wijze te ervaren hoe de stammen zich over het water verplaatsen.

  Het korte verblijf in Sarawak maakte deel uit van het uitgebreide bezoek dat Charles en Camilla brengen aan Maleisië, als onderdeel van een rondreis door Azië. Eerder waren ze al in Singapore en het aan Sarawak grenzende Brunei. Het bezoek aan Maleisië wordt de komende dagen voortgezet in Penang, waarna het prinselijk paar naar India gaat.

  6 november 2017 - 15:26