×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles niet boos over naamsverandering

  Prins Charles niet boos over naamsverandering

  Prins Charles en echtgenote Camilla hebben donderdagavond op de eerste dag van hun bezoek aan Maleisië een galadiner bijgewoond. De bijeenkomst was georganiseerd door de Britse vertegenwoordiging ter gelegenheid van de viering van zestig jaar diplomatieke betrekkingen tussen Groot-Brittannië en Maleisië, dat dit jaar ook zestig jaar onafhankelijk is van de Britten.


  Onder de 550 genodigden in Hotel Majestic in Kuala Lumpur waren de heersers van de verschillende Maleisische deelstaten onder wie de sultan van Johor en zijn echtgenote. Ook premier Najib Razak en de wereldberoemde schoenenmaker Jimmy Choo waren aanwezig. Choo noemde Camilla in een gesprek met Britse media 'een stijlicoon'.

  Prins Charles hield bij het diner een toespraak waarin hij het belang benadrukte van het Gemenebest, het losse verband van voornamelijk voormalige Britse koloniën. Ook keek de prins van Wales alvast vooruit naar zijn bezoek volgende week aan het eiland Penang, dat vroeger 'Prince of Wales Island' heette.

  Daar kwam in 1786 kapitein Francis Light namens de Britse Oost-Indië Compagnie voor het eerst aan land om er een Britse nederzetting te vestigen die moest concurreren met de Nederlandse handel in specerijen in Zuid-Oost Azië. Het eiland kreeg in 1867 de naam Penang. ,,Ik beloof dat ik de naamsverandering niet persoonlijk zal nemen", grapte Charles, al zou zijn kleinzoon George in de toekomst zeker blij worden van de naam van de hoofdstad George Town.

  4 november 2017 - 00:50