×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles in 2019 de actiefste Britse royal

  Op de voet gevolgd door Anne

  Prins Charles in 2019 de actiefste Britse royal

  Charles was het afgelopen jaar het meest actieve lid van de Britse koninklijke familie.


  De prins stoot zijn zus prinses Anne van de troon die de afgelopen jaren het meest in actie kwam. Dat blijkt uit het overzicht dat koningshuisfan Tim O’Donovan elk jaar naar The Times stuurt.

  Charles had het afgelopen jaar 521 officiële verplichtingen in zijn agenda staan. Zijn schema was divers: van een bezoek aan Japan tot aan een toer van een Britse worstenmakerij in Cornwall.

  De prins van Wales wordt wel op de voet gevolgd door Anne. Zij kwam 506 keer in actie. In totaal hadden de ‘werkende’ leden van de koninklijke familie 3567 officiële verplichtingen in 2019. Zo kwam koningin Elizabeth zelf 295 keer opdraven en had haar zoon prins Edward 308 afspraken op de agenda.

  De in opspraak geraakte prins Andrew liet zich dit jaar een stuk minder zien. Waar hij vorig jaar nog 394 officiële verplichtingen had, waren dat er afgelopen jaar 274. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de ophef rond zijn vriendschap met de van seksueel misbruik beschuldigde Jeffrey Epstein en het veelbesproken interview daarover. Het leidde ertoe dat hij zijn officiële taken voor onbepaalde tijd heeft moeten neerleggen.

  31 december 2019 - 12:12